Friday, November 9, 2007

An analog guy in a digital world

"Roma arde", spunea el in timp ce-si mai turna un pahar de vin.
Si totusi iata-ma aici, inglodat pana la genunchi intr-o mare de inconstienti pragmatici si de analfabeti digitali; o masa amorfa de oameni condusi de un hedonism denaturat si adaptat nevoilor imediate. Propria bunastare devine mai importanta decat o constiinta curata; constiinta nu tine de foame, nici de frig.
Ne vindem sufletele pentru placeri neinsemnate, minuscule; suntem atat de obsedati sa simtim ceva, orice, incat ne izbim unii de altii, ne aruncam pe jos si ne afundam in noroiul mediocritatii, traind cu iluzia ca inotam in oceanul fericirii.
Starea de aparenta fericire continua, de multumire este de fapt o capitulare, o acceptare a realitatii crude si implacabile: nu mai suntem in stare sa simtim. Obosim alergand dupa fericirea adevarata toata viata si ne resemnam cu iluzii; aur din plastic galben, diamante de sticla sparta, zei de carton si vise ieftine din confetti si poleiala argintie.

Vreau sa cred ca mai exista altruism pur;
Ca nu tot ce facem are un scop ascuns, constient sau subconstient;
Pastrati-va zeii de carton si visele ieftine.

6 comments:

Alexandru Hagi said...

emo
emo
emo
emo
si nu e cum credeti, continuati sa visati ca exista si "dragoste pura" si "altruism" si alte chestii emo. Noi toti nu facem altceva decat sa aruncam pe piata o oferta si sa asteptam sa primim pe ea ce ne trebuie. NU FACEM NIMIC FARA UN SCOP, NU EXISTA DECIZIE FARA RATIONAMENT SI RATIONAMENTUL ESTE STRICT IN FAVOAREA TA CA INDIVID...

Vlad Voicu said...

pentru alex:
dupa cum zicea si el, intoarce-te la aurul tau din plastic galben si la diamantul din cioburi de sticla...

Alexandru Hagi said...

aurul adevarat exista, nu neg asta dar nu credeti ca se paote produce prin alchimie, el exista si atat, nu il puteti produce voi. suntem programati sa fim egoisti si avari oricat de mult incercam sa nu parem asa. dar suntem...

Anonymous said...

Esti tu programat sa fii asa bha hagi ... nu vb in numele altora ...dak tu esti asa ...dak atunci cand faci un lucru bun il faci k sa primesti ceva in schimb atunci lai facut degeaba. Revenind l postu initial in mare parte sunt oarecum de acord dar nu sunt deloc de acord cu "nu mai suntem in stare sa simtim nik" .Suntem ... insa l majoritatea le este frik sa mai simta ceva. Frik k sar putea termina prost. Frik de esec este singura care distruge vise ... tocmai deasta multi nici nundraznesc sa mai viseze si se pur si simplu renunta. Nam renuntat niciodata la ceva. Cei care ma stiu mai bine stiu k l nici un joc nam renuntat(vezi dobre :D care nu mai joak brood cu mine k sa oftikt k nu ies cand pierd aproape totul) Si la 75% din ele am castigat tocmai pt k nu am renuntat. Dak nu vreau sa renunt l un amarat de joc ... dapai in the real life ... Si credema ink mai exista altruism pur ...numai k acei oameni in mod ironic raman anonimi tocami din acest altruism. Dak ar avea vreun scop ascuns nu cerd k ar ramane anonimi. Dont foget: Cel mai important erou este cel anonim. :D

runner said...

Are dreptate tarja_lacrimoasa: daca nu mai suntem in stare sa simtim, e pentru ca ne e frica...In ceea ce-l priveste pe hagi..o sa-i comentez direct lui! Oricum, nu mi se par deloc emo nici "dragostea pura" si nici "altruismul"..Facem, intr-adevar multe lucruri din egoism, dar mai ales tu, hagi, ar trebui sa sti ca sunt momente in care ai face orice pt persoana de langa tine fara sa astepti nimic in schimb..O sa ma ataci (hagi) spunandu-mi ca astepti sa te iubeasca la fel de mult si sa aprecieze ceea ce faci pt el/ea, dar eu iti zic ca ai face orice pt persoana respectiva, chiar daca nu te-ar baga in seama (dar daca ai tine cu adevarat la ea!).

Anonymous said...

de acord cu runner...si inca ceva..treaba cu "emo" e o prostie...si daca vreti sa folositi cuvantul asta, folositi-l cand va referiti la generatiile astea noi de copii neintelesi..noi deja am crescut.