Wednesday, July 30, 2008

Higher

         Zilele trecute am fost pe munte. Pe Iezer, ca sa fiu mai explicit. Dupa ce toate problemele cu admiterea au fost rezolvate, dupa ce m-am vazut inscris si inmatriculat, calatoria pe munte a fost o binevenita sursa de liniste si seninatate. Compania a fost placuta, nu foarte numeroasa: Vlad, Andrada si Meme. Doar noi si muntele care trebuia invins. L-am invins pana la urma, dupa 4 ore de traversat paduri, ape, stanci am ajuns la refugiul Iezer, unde ne-am bucurat de binemeritata odihna si de mult ravnita mancare.

           La refugiu ne-am intalnit cu nea Cornel, un tip foarte de treaba care ne-a descuiat jumatatea ingrijita a refugiului, rezervata salvamontului si oaspetilor lor. Pana seara au mai venit 2 cehi care calatoreau prin muntii nostri si un grup de oameni calare pe cai, care au coborat de pe munte si au poposit peste noapte la refugiu. Ploaia si vantul ne-au obligat sa renuntam la planurile noastre de dormit in cort, in aer liber, in schimb am fost cazati in refugiu, langa soba, iar nea Cornel ne-a preparat o ciorba fenomenala.

           A doua zi am pornit inapoi, pe o ruta ocolitaore ce traversa crestele cele mai importante din zona. Astfel, am ajuns pe vf. Iezerul Mare, pe vf. Rosu si am trecut pe langa vf. Batrana; am ajuns la cabana Voina dupa 6 ore de la plecare.

            A fost o experienta destul de impresionanta, mai ales pentru mine, un "virgin" al muntelui. Oboseala si febra musculara au fost doar niste efecte secundare minore, care n-au putut sa puna in umbra exaltarea si fericirea sublima pe care o simti atunci cand atingi varful.

           Evident, vorbaria mea nu poate sa descrie exact experienta unica pe care am trait-o acolo sus, asa ca, voila:

                      Tovarasii de calatorie:

                                   Refugiul:

                                  Poze de sus:

2 comments:

Anonymous said...

las' k ma duc si io =D

Bobo DJ said...

super tare nice blog, te astept si pe la mine "cya"