Monday, February 25, 2008

Filme noi, filme bune, filme de oscar

Filme...am vazut destule in ultima vreme cat pentru 10 posturi, dar o sa ma limitez la cele care m-au impresionat cel mai mult.

No country for old men, de departe cel mai titrat film al anului, fara indoiala cel mai bun. E aproape perfect din multe puncte de vedere. Regizoral, e o capodopera. Personajele au "fler", sunt unice, deosebite. Desi trateaza un subiect sumbru, il scoate la capat onorabil si fara clisee rasuflate. Javier Bardem de departe cel mai bun actor din film.

Juno:surpriza,revelatia, buturuga care rastoarna tot ce prinde in cale. Un
 film indie care a impresionat multi "experti"; Subiectul nu e cine stie ce, dar personajele sunt 
bine conturate. Dialogul e genial si asta da intreaga savoare filmului. A, da, si muzica e deosebita si extrem de bine pusa.

Michael Clayton. Film serios, fara elemente senzationale, dar bine pus la punct.George Clooney face un personaj cu multa substanta, care impreuna cu Tilda
 Swinton si Tom Wilkinson, duce in spinare mai tot filmul. Pacat ca a existat un Daniel Day Lewis, Clooney chiar merita un oscar pentru rolul asta.

Into the wild: bun. Calatoria personajului principal de-a lungul si de-a latul americii capata
proportii epice prin tipologiile dezvoltate de personajele intalnite pe drum. Un fel de bildungs-film, daca mi se permite exprimarea.

Daca tot am vorbit in mare parte despre filmele de oscar de anul acesta, ar trebui sa mentionez si Atonement (nu m-a impresionat prea tare, prima jumatate de ora e buna, dupa aceea incepe sa se imputa) si There will be blood (bun de vazut pentru rolul lui Day Lewis).

Sa zicem ca punem punct aici. Or sa mai vina posturi cu filme, dar nu vreau sa le epuizez pe toate odata. Vizionare placuta.

P.S. La vizionarea filmelor de mai sus se interzice clar popcornul. Nu ne jucam cu astfel de filme.

8 comments:

Anonymous said...

Mha sincer eu nam auzit de niciunu din filmele alea :D ... stiu stiu ... poate k nici nu prea ma uit ... poate k nici numi plac genu asta ... miemi plac astea cu aventuri cu chestii fantastice balauri dragoni orci troli alieni care devoreaza tot, predatori ... chestii misto desi sunt cateva care miau placut care nu se incaderaza aici ... dar tot nu e niciunu din astea :P. Si sa stii k dak miar fi placut popcornu as mank doar dal naibii :D ... c cheste sa naiba omu voie sa manance cand se uita la film ... ce-ai vrea sa fak omu ... sa stea cu perna-n brate (Freddy sau Chippy l mine :D) sau pe sub plapuma de frik ... sau sa urle prin casa sau sa stea cu ochii drept in tveu sa plece cu ochii vineti dupa ce se termina :D aiurea ... dak vreau sa ma uit la film in cap sau sa mananc ceapa verde cu nuca de cocos atunci asa o sa ma uit :P

Anonymous said...

*raised eyebrow*
Imi pare rau, tarja, dar sincer nu cred ca te incadrezi in publicul tinta spre care se indreapta postul asta. Tu uita-te la filme cu dragoni si orci si chestii supranaturale, impreuna cu Freddy si Chippy, si fii fericit.

Anonymous said...

Michael Clayton.
il vreau si eu
de unde il descarc?
tx

Anonymous said...

p2p, torente sau chiar dc-ul daca se mai foloseste inca

Anonymous said...

ms

oancea florin said...

Filmul Crash e pur si simplu exceptional.Nu credeam ca mai sunt si astfel de filme!

oancea florin said...

mai recomanda-mi niste filme bune, te rog

gabytzza said...

mi-a trebuit 10 minute sa descifrez mesajl lui tarja..plin de talc..:)) doamne...ce oameni..cica dragoni orci troli alieni...si totusi...alieni ce`o fi insemnand? interesante filmele alea..